Opdrachtfilms

Vanaf de start van mijn freelancerschap in 2008 maak ik naast mijn werk voor de publieke omroep en audiovisuele producenten ook films in opdracht van diverse organisaties. Deze films maak ik uiteraard in nauw overleg met mijn opdrachtgever. Ik vind het belangrijk om samen de inhoud en het doel van de film helder voor ogen te krijgen.

Voor elk budget

Er zijn mogelijkheden voor elk budget die een mooie film op kunnen leveren. Een kort filmpje ter introductie van een congres is natuurlijk veel goedkoper dan een langere voorlichtingsfilm. Bovendien kan ik zelf filmen en ben in bezit van eigen camera- en montageapparatuur: allemaal kostenbesparend. Heeft u een groter budget dan werk ik graag met een team van ervaren cameramannen/ vrouwen, geluidstechnici en editors waar ik samen al vele mooie producties mee heb gemaakt.

Scenario vooraf

Voor de opnames plaats vinden, schrijf ik een scenario zodat u een goed beeld krijgt van hoe de film er uit komt te zien en hoe de informatie die u wilt vertellen er in is verwerkt. Soms vertellen mensen uit de organisatie het verhaal, soms een presentator: er is van alles mogelijk.

Voorbeelden

Steunpunt GGZ wilde voor het project ‘Open de deur’ bijvoorbeeld geen klassieke voorlichtingsfilm met deskundigen maar portretten van mensen die uit eigen ervaring vertellen over hun psychiatrische problemen. Het ROC van Amsterdam wilde voor een avond waarin ze hun talenten in de spotlight wilden stellen, leuke clipachtige filmpjes die jongeren aan moesten spreken en die niet langer dan één minuut mochten duren. Zo kijk ik elke opdracht opnieuw hoe de inhoud, het doel en de emotie die de opdrachtgever wil overdragen, het beste bereikt kan worden. Dit is wat voor mij het maken van opdrachtfilms zo leuk en bijzonder maakt.

Opdrachtgevers

Nationale ombudsman, Amnesty International, Forum (kennisinstituut voor multiculturele vraagstukken), Steunpunt GGZ, ROC van Amsterdam, Ymere, Atria, Bureau Bok, Vilans en ministerie OCW/SZW.

  • Ftah al-Bab: Het verhaal van Badia en Abdelkader
  • Amnesty
  • De aderlating (opdracht Nationale ombudsman)