Over

Verhalen moeten je raken, inspireren, zowel als kijker en als maker.  Zo werd ik geraakt door het verhaal van Akwasi uit de documentaire ‘De theorie van het konijn’ die maar geen verblijfsvergunning kreeg en zo ontzettend zijn best deed op school en met zijn sport. Een persoonlijk verhaal in een maatschappelijke context: het strenge Nederlandse vreemdelingenbeleid. Ik wilde zijn verhaal vertellen evenals dat van andere mensen in onrechtvaardige of moeilijke situaties; het is belangrijk dat hun stem gehoord wordt. Geen zielige verhalen want dat zijn deze mensen niet. Ondanks alles blijven ze immers geloven in een andere, betere toekomst.

Naast sociaal-maatschappelijke onderwerpen maak ik graag films en tv-programma’s over thema’s op het gebied van sport, cultuur, geschiedenis, wetenschap en natuur. Ik heb een zeer brede algemene belangstelling, ben inhoudelijk, creatief, heb humor en ben breed inzetbaar (regie, camjo, research, scenario en montage).

 

 

 

rinske

rinske bosch

Ik ben geboren in Friesland, studeerde geschiedenis in Groningen en woon en werk als documentaire en item-regisseur nu bijna
20 jaar in Amsterdam. Een stad in beweging, vol inspirerende verhalen en mensen. Ik ga ook graag op reis naar andere landen waar evenals in Amsterdam van alles gebeurd.
Zo ben ik altijd op zoek naar verhalen van mensen veraf en dichtbij en ontmoette ik in de loop der jaren onder meer: Fatu en Concessao in Guinee Bissau, Akwasi in de Amsterdamse Bijlmer, Atty in Friesland, Amina in Egypte en Abdelkader en zijn zus Badia in Utrecht.